27 juni 2019: Maintenance for Energy over “Technische Isolatie”

Thermatras, Barendrecht

 

“Technische Isolatie”

 

Technische isolatie omvat warmte- en koude-isolatie, brandpreventie en geluidwering, in industrie, utiliteit, scheepsbouw, chemie en petrochemie en vele andere sectoren.

 

Isolatiematerialen bestaan veelal uit combinaties van goed isolerende vaste stoffen met daarin opgesloten lucht of inerte gassen (gassen die geen chemische reacties aangaan). Tal van eisen en functies zijn in isolatiesystemen ingebouwd, vaak gelijktijdig: zeer hoge thermische isolatie van het cryogene gebied tot hoge-temperatuur bereiken, akoestische isolatie, brandveiligheid, mechanische belasting van beloopbaarheid tot dragende bodems, dampdichtheid, thermische ontkoppeling, bestendigheid tegen de elementen. Het juiste onderhoud draagt bij aan het effect van deze isolatie en zo ook aan energiebesparing.

 

Tijdens het Jaarcongres van Energie Verenigd  krijgt u van de NVDO en de VIB (Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf) inhoudelijke informatie, praktische tips en handvatten rondom dit belangrijke thema. Collega’s en relaties zijn tevens van harte welkom.

 

PROGRAMMA (13-17.00 uur)

 

·     Ontvangst en registratie

·     Opening door de Dagvoorzitter

·     Corrosie onder Isolatie

Door: Geert Henk Wijnants, STORK Asset Management Technology

Voor bedrijven is corrosie onder het isolatiemateriaal (CUI – Corrosion Under Insulation) één van de grootste risico’s en daardoor ook een onnodige kostenpost. Het kan zelfs roestvast stalen leidingen aantasten. Het is echter te voorkomen. Maar hoe en wat als er al wel corrosie onder isolatie is ontstaan?

·     Al eens gedacht aan isolatiematrassen?

Door: Alexander Norder, Managing Director Thermatras B.V.

Een isolatiematras is een demontabele isolatie voor apparaten en appendages in thermische installaties. Doordat een isolatiematras op maat wordt gemaakt, is deze relatief makkelijk te de- en hermonteren bij onderhoudswerkzaamheden. Naast het verhogen van de veiligheid, het beperken van verbrandingsgevaar en het verlagen van de omgevingstemperatuur, is CO2 reductie en energiebesparing een steeds belangrijke reden om voor deze vorm van isolatie te kiezen bij appendages.  Een breed inzetbaar product bij getracede-, C.V-, heet water-, stoom-, thermische olie- en uitlaatgasseninstallaties. Leer van de mogelijkheden!

 

Netwerkpauze

 

·     Praktijkcasus

Door: Hans van Gastel, Sales Director bij Hanko

Hans bespreekt een interessante casus over de huidige onderhoudsstop en de CUI-preventie-aanpak van Shell op de site Moerdijk. Laat je inspireren!

·     Praktijkcasus

Door: Ellen van Slobbe, Salesmanager Benelux Knauf Insulation

Knauf Insulation ontwikkelt innovatieve isolatieoplossingen die de manier waarop we leven en bouwen in de toekomst veranderen. Met zorg voor de mensen die het maken, die het gebruiken en de wereld waar we allemaal afhankelijk van zijn. Ellen deelt haar ervaringen t.a.v. het Knauf calculatieprogramma voor isolatieprojecten vandaag met de deelnemers

 

Rondleiding

 

Afsluitende netwerkborrel

 

No show
NVDO en VIB nemen de kosten voor haar rekening waarmee uw deelname zonder kosten is.

Maar bij no show (zonder afmelding max. drie dagen vooraf) brengen wij € 75,- in rekening

 

Energie Verenigd 2019 is een samenwerking tussen