10 juni: Maintenance webinar "Problem Solving Pitstop"

Maintenance webinar

powered by NVDO & CoThink

 

10 juni, 12.55-14.00 uur

Problem Solving Pitstop

Routines waar je morgen mee kunt starten

 

Je hebt het vast wel eens gezien: een team dat tijdens een autorace vier banden wisselt in enkele seconden! Dat was de basis voor een nieuw idee: de Problem Solving Pitstop. 


Streven naar hoge betrouwbaarheid is binnen de onderhoudswereld een vanzelfsprekendheid. Wij willen juist problemen voorkomen en dankzij methodieken zoals RCM, FMECA, RBM, e.d.. scoort de industrie hoge cijfers. En wat als er dan toch iets mis gaat?  Snel reageren en snel doorgronden wat er precies mis gaat is tegenwoordig van levensbelang. Meer kennis is niet de oplossing, een getraind en geoefend team van Problem Solvers wel. Net als bij een pitstop.

 

De Problem Solvers van CoThink analyseerden succesvolle pitstops en passen dit al jaren toe.  Het is nu gelukt om de ogenschijnlijke eenvoud om te zetten in een uniek webinar waarin we deze inzichten delen. Een deel van het geheim…. is een aantal routines waar je morgen mee kunt starten.

 

Heb je een lastig probleem op te lossen en is snelheid gewenst? Vergeet vooral de urenlange sessies, dikke rapporten en een trial & error aanpak. Begin met een Problem Solving Pitstop en binnen 30 minuten kom je tot de kern en kies je de juiste acties.


Tijdens dit webinar krijg je minimaal antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de Problem Solving Pitstop?
  • Welke principes gebruiken succesvolle problem solvers?
  • Welke routines van de Problem Solving Pitstop kun je direct gebruiken?
  • Hoe communiceer je zonder het schrijven van extra rapportages?

Sprekers: Jan Willem Vernhout en Ron Vonk

Jan Willem studeerde Technische Natuurkunde in Enschede, heeft inmiddels 25 jaar ervaring als troubleshooter en helpt bedrijven over de hele wereld met het verbeteren van Problem Solving Skills en is bestuurslid van NVDO Kring Noord Nederland. Ron studeerde Werktuigbouwkunde in Delft en is eveneens al 25 jaar actief als facilitator en trainer in onder andere Problem Solving & Root Cause Analyse. Ron en Jan Willem zijn beiden mede-oprichters en managing partners van CoThink.

 

Dit unieke webinar wordt in gezamenlijkheid georganiseerd: uw gegevens worden gedeeld

 

Aanmelden kan HIER

 


26 juni 2020: Inloopmiddag "Asset Management Duurzaam Maken"

Graag nodigen de NVDO en Traduco u van harte uit voor de Inloopmiddag  “Asset Management duurzaam maken” op 26 juni 2020 bij de NVDO in Houten.

 

Tijdens deze eenmalige en bijzondere middag leer je van de sprekers, van elkaar en is er gelegenheid tot discussie. De NVDO beveelt je van harte aan om deel te nemen aan deze unieke middag, samen met je collega’s en/of relaties.

 

 “Inleiding”
Dagvoorzitter Nico Groen, Traduco en partner NVDO

 

“Infrastructuur”
Harry van de Pol, Programmamanager Duurzaamheid en Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat bouwt dagelijks aan Nederland.  Maar hoe wordt de Nederlandse infrastructuur duurzaam onderhouden? Ook vertelt Harry ons meer   over De Bosatlas van de duurzaamheid. De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde  heeft, bijvoorbeeld in de vorm van klimaatverandering, het opraken van grondstoffen, verlies aan biodiversiteit en tekort aan zoet water. Een interessant en unieke casus.

 

"Asset Management" 

Roger Ham, Continuous Improvement Lead Engineering Europe & Russia, Kerry

Asset management is de oplossing voor al je technische vraagstukken en deze worden opgepakt door de technische dienst! Of is het toch niet zo zwart/wit? Graag deel ik mijn ervaring om van asset management wel een succes te maken.

 

“Duurzaam Asset Management”

Nico Groen, docent Leergang Asset Management, Traduco

Duurzaamheid en Asset Management hebben enkele belangrijke gemene delers, zoals het denken vanuit levenscyclus en het zuinig zijn op materialen. Ook hebben ze overeenkomstige uitdagingen, zoals klimaatverandering, afnemende financiële middelen en toenemende schaarste van grondstoffen die van vitaal belang zijn voor een goede operatie. Dit vraagt om risicomanagement en investeringsplanning, twee belangrijke pijlers van Asset Management. Door de synergie op te zoeken, lukt het om beschikbare middelen optimaal te gebruiken en zullen organisaties betere resultaten behalen op beide terreinen

 
Let wel op:

 

Indien u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn. Adviseren wij dit tijdig aan te geven bij ons secretariaat en/of voor vervanging  zorg te dragen.  Indien u niet aanwezig  bent zonder afmelding vooraf (uiterlijk 3 dagen), brengen wij  no-show  kosten van € 75,- in rekening.

 

Aanmelden kan HIER


September 10th and 11th: NVDO Citytrip “On Our Way to EuroMaintenance” 2021

 

 

NVDO, Rotterdam Ahoy and SKF invite you for the unique NVDO Citytrip “On Our Way to EuroMaintenance” 2021

 

Join us on September 10th and 11th  on our way to EuroMaintenance 2021 SKF Sven Wingquist

 

Test Centre, Schweinfurt (Germany)

 

 

 Program September 10th

·         Departure from NVDO office, Houten by Touringcar

·         Arrival and checkin at the B&B Hotel Schweinfurt-City

·         Dinner at Restaurant Aposto Schweinfurt, offered by Rotterdam Ahoy

 

Program September 11th

·         Breakfast and checkout at the B&B Hotel Schweinfurt-City

·         Welcome and introduction SKF Sven Wingquist Test Centre

·         Two groups: LSB production / parallel SWTC

·         Lunch

·         Two groups: WCM channel plant 3

·         Departure from the SKF Sven Wingquist Test Centre

·         Arrival at NVDO office, Houten

 

Enter HERE for more detailed information and registration.

 

The costs for this unique Citytrip to Schweinfurt will be € 595,-

 

The following is included in the price(*); bus trip to Schweinfurt, SKF company visit, networking dinner, networking lunch, night stay and breakfast at the B&B Hotel Schweinfurt-City

 

Submitting this form finalizes your registration. It is not possible to cancel your reservation